2011-12-15 21:32:47• hírek • Szatmár.ro

Több díjat is alapít a Szatmár Megyei RMDSZ

Csütörtök délután Szatmárnémetiben találkoztak a megyei küldöttek.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei RMDSZ elnökének politikai beszámolójával vette kezdetét csütörtök délután a Megyei Küldöttek Tanácsának legutóbbi ülése. A beszámolóban szóba került a jövő évi költségvetés, ám a fő téma az új választási rendszer volt. Az elmúlt években megszokotthoz képest nagyon megváltozott választás során egyetlen forduló alatt dől el például a polgármesteri szék sorsa és egyszerre lesz megtartva a parlamenti és a helyhatósági választás - a tervek szerint novemberben.

Csehi felhívta a küldöttek figyelmét: a változásoknak van jó és rossz oldala is: a később megtartott választások időt adnak további munkára, bizonyításra. Az egyszerre megtartott választásokkor már nem a helyileg megkötött partnerségek, hanem az országos szintű együttműködések fogják befolyásolni a választások kimenetelét akár helyi szinten is. Megnehezíti a választó dolgát, hogy egyszerre több szavazólapon kell majd véleményt nyilvánítson, viszont valószínű, hogy sem a megyeszékhely polgármesteri címéért, sem pedig a megyei tanácselnöki tisztségért nem lesz "nagy román összefogás". Ennek legfőbb oka, hogy nehezen képzelhető el a helyi összefogás, amikor a parlamenti mandátumokért komoly harc fog folyni - magyarázza Csehi.

Az elnök beszámolt a kezdeményezésről, mely szerint a Szatmár Megyei RMDSZ több díjat is alapítana, melyekkel elismerik a szövetséghez tartozó jó szakemberek munkáját. Javaslat érkezett több szakágon belüli díjazásra - például mezőgazdaság, pedagógia, vállalkozás, stb.  -, a listát hamarosan véglegesíteni fogják. Szinte biztos, hogy 2012-ben átadják a Fodor István díjat egy olyan RMDSZ-es személynek, aki sokat tesz a közösségért és a szövetségért már hosszú évek óta. Áldozatos munkájának elismerése lenne a megyei RMDSZ legfontosabb díja. A Dr. Lükő Béla díjjal tüntetnék ki azt az egészségügyben tevékenykedő személyt, akit szakmai bizottság választ ki, a Tulipános Láda díj pedig a magyar hagyományőrzésért munkálkodó közéleti személyiség kapná. A politikában kifejtett munka elismerése lenne a Szabó Károly díj, amelyet a megye "első vonalas" RMDSZ-es tisztségviselői közül kapna meg valaki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: